letak salji

Aku , Mereka dan Camera 2



salam dan selamat malam..


malam nie fipy akan sambung cerita yang tertangguh semalam..cerita ini tidaklah sehebat cerita d tv. tapi sekadar pekongsian cerita dan pengalaman lagipun niekan blog fipy..hee


10 mei 2012 (suasana baharu)

aduh, jantung berdebar lagi.. first time fipy bersekolah d smk sandakan..fipy pergi ke sekolah  seawal 5.30 pagi
berdebar-debar jga owh.. fipy pegi sekolah di hantar oleh pakcik..Sesampai fipy di smks  fipy berdebar-debar.. ala maklumlah first time katakan.. hihi 
malunya fipy damn seperti orang tiada arah.. manalah fipy tahu selok belok kawasan tue. walaupun asal memang sandakan..fipy dengan selumbernya menegur seorang kakak dan bertanya lower six d mana kak.. dan kakak tue pun membawa fipy ke dewan terbuka..dimana setiap pagi sebelum masuk kelas akan diadakan roll call.. sebenarnya lebih kurang juga dengan smk bg..sekola lama fipy.. hehe
ok sambung cite balik..
fipy pun duduk diam-diam sebelah seniour form6 tue..dengar penguguman ringkas dari pengawas yang bertugas.. selepas selesai jak perhimpunan ringkas tue pelajar di arahkan masuk kelas masing-masing. kecuali kami pra_u tahun 1 2012 dimana kami akan ada orentasi .hehe
jadi fipy pun ikut lah sahaja kawan-kawan yang 1 batch masuk dewan..upsss ..
btw. fipy lupa mahu cakap ngan kakak tdi tu.. terima kasih.. hehe

oklah sambung lagi..masuk jak di dewan fipy duduk diam-diam.. tidak lama kemudian adalah kawan menegur. kebetulan dia kawan tuisyen fipy.. sekurang-kurangnya dadalah juga kawan fipy kan? bagus..hehe
hari tue apa yaa aktivtinya.. 
alamak !! fipy lupalah .. yang fipy ingat masa slot bersama kaunselor jak. sebab fipy suka tengok kaunselor tue..ciku Adura Hani.. bestlah dengan cikgu tue.. permainanya pun best..tapi......errrrr..
fipy lupa udah apa.. haha
semasa sesi bersama kaunselor nie fipy masuk dalam kumpulan 1..bestlah ahli-ahlinya.. semua sporting..hehe
apa disuruh buat juga.. berani-berani juga tampil kehadapan . tapi berani untuk yang benar taw..bestlah dengan diorang..semua ada semangat untuk menang..hehe 
sesi  bersama kaunselor pada hari itu berakhir pada jam 12 .15 ka lau tak silap.. tapi pulang sekolah jam 12.50 ..naaaa.... jadi masa yang lain tue untuk apa ? tahu ka?
ndak kn..biarlah fipy cerita ..hihi
 baki masa yang lain tu untuk bagi lauan kepada pelajar muslim menunaikan solat zohor..
makanya awal keluar..hee
pelajar non muslim dan yangtidak berkemampuan solat akan tunggu di taman @ library..
ndakk bole balik awal pun..pagar di tutup..hehe

selepas pagar dibuka fipy bersama rakan baru pun pegilah bergerak keluar dari sekolah..haaahh
tapi kami ndak balik terus ..berjalan lgi ke bandar..bukan melepak thu..ada urusan rasmi..cehhhh..haha
auta jak.. kami buat tag nama. jak.. tapi sebelum tu kami bergambar dulu..hehe











haah..nielah kawan-kawan fipy..diowang nie ceria-ceria belaka.. fipy happy dengan diowg..
rupanya hobi diowang adalah b'gambar..samalah macam fipy..tapi masih malu-malu konon...hihi
ini merupakan sebab kenapa tajuk di atas 
AKU,MEREKA,DAN CAMERA..hehe


okelha.. rasanya siap udah cerita fipy..sebab fipy dah pulang lepas tue.. fipy pulang awal ckit..hehe

Sahabat yang baik adalah sahabat yang berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tidak hanyut di dalam kesalahan dan dosa.
Sahabat sejati akan meluruskan jalan ketika kita kehilangan arah dan tidak akan meninggalkan kita dalam suka, apalagi dalam duka.
Bersahabat dengan seorang yang jujur akan membuat seseorang itu senantiasa terpelihara kejujurannya.




Hadis al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy'ari, bermaksud: 
“Diumpamakan rakan yang soleh dan rakan yang jahat ialah seperti (berkawan) dengan penjual minyak wangi dan tukang besi. Penjual minyak wangi tidak akan mensia-siakan anda, sama ada anda membelinya atau hanya mendapat bau harumannya. Tukang besi pula boleh menyebabkan rumah anda atau baju anda terbakar, atau mendapat bau busuk.”




hargai bila bersama,sayangi bila berdua.

http://diaryofsnowfiffpy.blogspot.com/