letak salji

accidentally struck




selamat malam .. apa khabar ? fiffpy ada satu cerita yang paling . huuuhhh .. sakit jantung nie bila ingat balik tu .. aduhhh .. :(   fiffpy terlanggar kereta orang . Ya Allah .. paniknya fiffpy bila ingat balik tadi . ngeri tau .. 
begini ceritanya .. tadi fiffpy dan keluarga makan malam kat luar di OCEAN KING .. nun sana dekat pasir putih ka nama tempat tu .. maybe lah . i'm not sure 100% ..ermmm...
fiffpy continue cerita lah ya .. Lebih kurang jam 7 lebih pm fiffpy dan family cadang pergi makan kat luar ..so memandang kan kami nie seperti team maen bola .. so , kami pun pergi dengan menggunakan dua kereta ..
pakcik drive wira hitam dan fiffpy drive vios ..  sampai kat ocean king kami pun makan lah  . makanannay sedap-sedap jugalah . cuma fiffpy kurang gemarlah di sana sebab fiffpy takut tengok laut kalau malam .. dan ada tu  ****   .(rasanya tak boleh dinyatakan disini )



ini lah ocean king seafood-sandakan


Selepas makan , kami pun mahu pulang lah ke rumah .. fiffpy dan family pergilah kereta ..fiffpy udah start dah enjin nie .. dan mulalah reverse la ke belakang .. undur punya undur terlanggar kereta orang .. Alamak ..!! habislah aku . habislah ...!!! fiffpy cakap dengan adik fiffpy . gelabahnya fiffpy time tu . sudahlah guna kereta orang nie langgar lagi kereta orang .... fiffpy majukan ke depan sahaja terus belok keluar .. astagfirullah  .. jiwa kacau betullah time tu ... entahlah . fiffpy tengok kereta pakcik then tgok juga tyme reverse ..ndak tahulah fiffpy .. 
aduhhh .takutnya ... kenapa boleh jadi macam tu ? ? why ??  :(


Adik fiffpy kata tu kereta wira merah .. fiffpy pun ndak nampak sudah . takut fiffy .. keluar sahaja terus ..
Kepada tuan kereta .. "Saya Minta Maaf .. Saya Betul-betul nie Tak Sengaja .. Sumpah ..!  "


Like this lah tu kereta . jika tak silap .. belakang kereta tu juga yang fiffpy langgar .harap-harap sangat ndak teruk  juga yaaa .. Ya Allah , bantulah hamba .. 





kereta nie pulak part belakang tu tercabut .. tapi balik rumah pakcik betulkan  .Alhamdulillah , syukurlah .. tidak terlampau teruk juga .. tapi kereta orang tu . walahualam 
.. .i ..i..I do not know. :(



Sampai kat rumah pakcik ketawakan fiffpy .. pakcik kata abislah kau *** di kejarlah kau nanti tu cina ..
aduhh !! gerigau tahap dewa ni .. 
bad luck

So , moral value for today .. jangan pandu laju-laju .. hati- hati selalu..
fiffpy ndak tahulah kalau fiffpy berani lagi .. 

confident tahap dewa ka @ half or maybe zero ?
but , i think .. no .. saya takkan takut .. biasa lah jika baru-baru bawa kereta kan ..
kalau teruk tadi tu .. kompom melayang lesen P ku .. abis....
sia-sia segalanya .. 

Oklah .. fiffpy rasa sampai sini sahajalah entri kali nie .. orang di rumah ni habis ketawakan fiffpy .
arghhhh .. debar-debar ni masih .. huhu ..
oklah .. salam 
daaa ..
enjoy reading k ..
peace ..

jika kita gagal janganlah sesekali menyalahkan orang lain dalam kegagalan kita tetapi kita mestilah mencari dan 
memperbaiki dimana salah dan silap kita supaya kita tidak gagal buat kali kedua...