letak salji

istanbul aku datang ? hai  sahabat , ermm.. sudah tengok istanbul aku datang . ? 
fiffpy  sudah tengok  .. lakonan lisa surihani (Dian),tomok( Azad ) dan beto kusyairy (Hariss).. ermm .. best jalan ceritanya .. first2 tu lucu2 ..kan, kan ,kan ? bagi yang sudah tengoklah .. yg belum tgok .. bleh tgok dekat astro first .. 
(prmote astro nampak , kn ? hhe
bukanlah .. fifpy cakap jak sebab fiffpy bru tengok petang tadi with family .. bestlah cerita tu .. kami ketawa 
sahaja .. Gelagat lisa dalam cerita nie lucu lah .. kelam kabut .. tapi terbaiklah . congrats buat lisa surihani ..
best sangat-sangat .. hhe
tapi kenapa endingnya dian dengan hariss erk ? pelik lah . hhe
ohya , nie merupakan  sinopsis istanbul aku datang .. 


Sinopsis Istanbul Aku Datang 
Istanbul Aku Datang mengisahkan gadis periang dan manja bernama Dian. Keinginannya cuma satu - untuk berkahwin dengan teman lelakinya, Azad.

Masalahnya, Azad sedang mengikuti kursus perubatan di Istanbul yang mengambil masa enam tahun. Terlalu lama untuk Dian terus menunggu lalu dia berazam untuk ke Istanbul dan mendapat lamaran perkahwinan daripada Azad supaya mereka boleh segera berkahwin dan tinggal bersama di Istanbul, sementara Azad boleh meneruskan pengajiannya.

 Malangnya, apabila Dian tiba di Istanbul, dia disambut tawar oleh Azad yang risau kehadiran Dian mengganggu fokusnya. Dia juga tidak senang Dian menumpang di flatnya yang dikongsi dengan dua kawan lain. Mahu tidak mahu, terpaksalah Dian mencari rumah baru.

Namun, ia tidaklah semudah disangka. Selepas membayar sewa tiga bulan untuk pangsapuri pilihannya, dia mendapati tertipu kerana rumah itu sudah pun diduduki lelaki Melayu, Harris. Disebabkan tuan rumah sebenar pergi bercuti, terpaksalah mereka tinggal sebumbung buat sementara waktu kerana kedua-duanya berkeras mereka masing-masing berhak tinggal di situ.

Perang dingin pun bermula antara mereka kerana masing-masing berasakan teman serumahnya begitu merimaskan. Pada masa sama, Dian terpaksa merahsiakan situasi daripada Azad yang pastinya akan mengamuk jika dia dapat tahu Dian tinggal serumah dengan seorang lelaki yang bukan muhrim.


Read more: http://buzzera.blogspot.com/2012/01/sinopsis-istanbul-aku-datang.html#ixzz2EGw4nQKLoklah , rasanya itu sahaja entry fiffpy untuk kali nie .. ok pergi dlu ... daa

opsss, wait wait . before that , remember !
"...don't pamper your bf ...."

ayat istanbul cinta .. hhe

Lima Jambatan keHidupan

1.Jambatan terpendek adalah: PUTUS ASA 
2.Jambatan terpanjang adalah: PENGHARAPAN 
3.Jambatan terkuat adalah: IMAN 

4.Jambatan termahal adalah: PENGORBANAN 
5.Jambatan terindah adalah: KASIH SAYANG