letak salji

selamat tinggal bulanKu. !



hai felass .. apa khabar ? sihat juga .. Hari nie merupakan hari terakhir bagi bulan Februari 2013 ..Esok sudah masuk bulan Mac .. sungguh cepat encik masa dan miss calender berlalu ..uhuu .. ini bermakna semakin hampirlah juga berganjak ke angka 7 Mac . double 'woww' 
result STPM PENGGAL 1  bakal keluar ..uii , fuhh , aduh, jiwa kacau begini
ee, macam mnalah result fiffpy nie yaa .. Ermm .. semoga bulan 3 nie akan menberikan lebih banyak benda yang menguntungkan dan lebih postif .. Terima kasih ya Rabb kerana masih memberikan peluang untuk Hambamu nie terus melangkah dalam meniti lembaran perjalanan kehidupan meskipun kadang tidak terdaya .''


continue on my point , uishmenn .apalah kunun pointku .. apalah . haha ndada bha main-main sak bah ak. ee ..     Okeylah , untuk bulan intry kali nie fiffpy akan mencoretkan setiap aksara-aksara di my cinta hati 'misslappy' nie berkaitan pencapaian ataupun lebih kuranglah
aduh, lupa sudah mahu cakaplah . hehe. RILEKSSS BAH .. actually i wanna to say ..imbasan atau rumusan tentang bulan feb nie . ala , sedih pulak . -_-  trep tu bah bukan main. . hehe

emmm, sepanjang bulan dua nie pada pendapat fiffpy ada macam-macam peristiwa jugalah berlaku.. seingat fiffpy awal-awal bulan tu kami agak cool'  sikit .. sebab tidak berapa banyak kerjaya lah konon .tapi , anaaa, sekali masuk tengah-tengah bulan tu uiisehh  trep busy lagi semua menjadi pengakaji kunun . fiffpy ingat cikgu fiffpy cakap .. " kamu ni hebat .. orang yang ambil phD yang buat tesis macam kamu .tapi phD kaji yang lebih banyak dan mendalam lha [kajian yang belum dibuat]   kamu  tidak berapa sangat ..hehe


Emmm.., apa lagi ya.. fiffpy pun tidak tau mahu cerita apa .. cuma bagi tahun nie ..bestlah .. sebab 1st time kena sambut birthday . hehe

Rainforest Discovery Centre




hello fellas , how are you ? hehe 
senyumlah meskipun ada tidak gembira okey ?  
okeylah untuk entry kali ni fiffpy akan cerita pasal akitviti fiffpy semasa hari ahad yang lalu .. Huh! nampaknya sepanjang minggu lalu fiffpy agak buzy ya ..    
apa tidaknya dari isnin sampai ahad . Fuhh , full time .. padatnya masa untuk menyibukkan diri ke sekolah . dan macam-macam peristiwa berlaku sepanjang minggu tersebut .. Tetapi carta pertama paling tidak akn fiffpy lupakan suprise bufday fiffpy . hehe 
Oklah banyak pulak bunga-bunga cerita nie .. fiffpy hari Ahad yang lalu pergi ke Rainforest Discovery Centre .. Naa, tau ka di mana? tuuunaa sana di sepilok bah .. di Sabah bah ..SAAPAA URANG ITU SABAH , DIA TAULAH .. yang ndak tau alaa , google  aja .. pasti lebih banyak informasinya . hehe 

Fiffpy datang ke sana bukan sendiri-sendiri arrh .. ulung-ulung pulak tu .. hehe pergi ke sana bersama rombongan .. rombongan meminang  .   haha bukanlah .. rombongan St john dari sekolah fiffpy SMKSS  [ a.k.a Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan ,Sabah ] tau ka tu sekolah ? x taw juga ? ala.. nasiblah .. hehe  samardd pulak kan smkss ..uishhhsmen.. hehe
 .. Actually , first time pun pi sana ..tu yang agak over bercerita ..  upsss.. errr .. over ker? hehe Mmm .. bestlah disana untuk yang sukakan tumbuhan flora .. fauna tu binatang erk ? lau binatang tak pastilah lau ada sana .. sebab fiffpy jumpa flora sak fauna emm tara tau oo . hhe orang di sabah panggil 'siuk' haha ..  




Gambar semasa di RDC

Tapi , fiffpy frust ler .. teda lagi tu tergambar sama tunaa anak urang putih tu .. dia punya mata kan biru ..macam guna konteks lens .. ee, baru nampak orang senyum ..ee ,comelnya .. tapi fiffpy takut mamanya ..serius oo .. to mummy baby cute , smile lah bah bila digambar ..takut kami walaupun anda tidak marah ..blogger-emoticon.blogspot.com ohya , fiffpy juga ada bergambar sama itu orang putih yang sudah agak berumur .. beliau-beliau    hehe .
then , pas ambil gambar kami ucapalah makasi dengan dengan mereka sebab sudi bergambar dengan kami .. sekali sampai turn fiffpy orang putih tu cakap .. ''I want hug you ..'' usihmmenn .. takajut saya . haha .. peramah lah orang-orang putih tu. bagus .. moralnya disini meskipun kita berbeza kulit,agama, bangsa mahupun negara namun jika kita ada perasaan hormat-menghormati sesama kita Inshaa Allah kita akan jauh dari persengketaan .. kan kan ? yaa ,bilanggg .. '' .bagusss dengar cakap ..'' hehe








tapi , aktivti yang paling last paling best .. paling ixxteremmm .. haha paling awesome ialah apabila fiffpy dan kawan c lia .. wooww .. time hujan lebat lagi kami penuh semangat dan dedekasi  lagi bahh ..megayuh guna kaki tu bot .. ushhh .. sampai penat lagi . haha makin lama makin penat sua mengayuh .. makin lama makin lama makin bertakung sua air tu dalam bot tu.. kami siuk sak kunun main . haha degil kan yang pakcik jaga tu cakap hujan nie dik ..kasi redah dulu hujan .. naa , ndada saiitu ..makin biarlah kunun . hehe 
hasilnya .. 
hujan lebat +naik bot + berabis mengayuh + banyak air masuk bot = akhirnya kami basah kuyup .. uhuuuii ..lengkap oo ..
haha





[kami juga paling awesome .. syabas lia ..! ] hoho ..




Doa menghilangkan kesedihan

Innii tawakkaltu 'alal hayyil-ladzii laa yamuutu walaa haula walaa quwwata illaa billaahil 'aliyyil 'adzim

"Sesungguhnya aku berserah diri kepadaa Zat Yang Maha Hidup yang tidak mengenal mati. Tidak ada daya dan kekuatan kecuali atas izin Allah Yang Maha Tinggi lagi Maha Agung". (HR. Al-Hakim)


http://www.emocutez.comolkah tu jalha ya .. daaa .nite all . keepu smile ..peace  ..



Jika kamu ingin ALLAH bercakap
dgn mu baca lah AL-QURAN tetapi
jika kamu pula ingin bercakap
dgn ALLAH maka dirikan SOLAT.












sweet 19 !




'selamat hari jadi , selamat hari jadi . selamat hari jadi ..! 
'oh My God .. kebingungan baa ak terus . huh ..=,='' sangat- sangat terkejut dengan kejutan diorang tu . hehe . Inshaa Allah akan sentiasa diingati selamanya .. jasa kalian di kenang ! hehe . naa , terus klimaks nya ndada lagi pendahuluannya kan . hehe oklah let me ,menaip-naip ini aksara-aksara lappy untuk dipublish kan ya .hehe
begini ceritanya .. kelmarin merupakan besdaykulah kunun-kunun .. eeh ,bkan kunun-kunun . memang betul-betul . hehe Ee.. ndak tawlah mau cakap apa . hehe
ok . continue 
jadi rupa-rupanya kawan-kawanku telah mengaturkan satu suprise sempena bufdayku . hehe
terima kasih kawan-kawanku .. sayang kamu semua .. terima kasih Budak sponser kek ka iya?  terima kasih ya .. ^___^ walapun .. ada ketar-ketar itu tangan masa pegang kek .  hehe
kalau kau terbaca jangan marah ya . senyum-senyum sak kau .. ya ya . hoho

selain tu , terima kasih juga buat dang dan salmah .. kamu yang banyak membantu kan budak tu.hehe Actually ,inilah first time aku disambut bufday dengan sangat-sangat aku ndak jangka oo .. patutlah awal pagi kamu ndak berapa layan aku kan ..ooo ..ada suprise upanya . hehe apa-apapun .. aku mahu ucap banyak-banyak terima kasih ya . Aku sangat-sangat menghargainya ..
ehh .macam tungang langgang sudah ak mencoret disini . ok .ok .cool ,cool .. >_<
 Ohya .. satu lagi . penyataan . Aku malu lah kelmarin .hehe macam 'altiss' pula kira-kira sekelas juga lah menegok . yakah tu .. mungkinlah . hehe perasaan pula aku kalau teda .haha 





inilah kek yang diaorang bagi dengan fiffpy . hehe  ^_^

terima kasih .syukran jazilan. thank you .¡gracias. merci .gratias ago vos. tack själv .di ou mèsi .사합니다  .σας ευχαριστώ


{terima kasih untuk mamaku ,sebab ? sebab mamakulah aku ada hari ini.. dan lahir pada tarikh 20 02  ..menjadi tarikh yang sangat istimewa dalam hidupku .inshaa Allah.
thanks mamaku ..;-) }





BAHAGIA itu tatkala kita merasakan ketenangan karena selalu ingat kepada Allah,berani menyimpan impian untuk masa depan dan bersyukur atas apapun yang dimiliki walaupun dalam ketidakcukupan..


Karena kita menyadari masih banyak orang yang serba kekurangan tetapi mereka mampu bersyukur dan tidak berkeluh kesah yang tiada arti..

Andai hidup tak seperti yang kau inginkan,jangan simpan kecewamu berlama-lama.Segera bangkitlah..


Jika sekelilingmu tak peduli dengan permasalahanmu,jangan biarkan orang lain merenggut kebahagiaanmu dengan menyimpan marah,benci dan kecewa..


wasalam ..







tack själv

tack själv




again , again and again




hai apa khabar ? baik ka ? ehh , salah .. sihat ka ? ^___^ 
Fiffpy sihat . alhamdulillah .cuma lengan sakit . sebab apa ..? sebab tadi fiffpy kena suntikan .vaksinasi dos ke 2. Eee , sakit tauu.1 dos tu tidak sakit sangat . tapi dos kedua nie sakit .. bagi fiffpy pula . tidak tahu yang lain .. sahabat fiffpy yang seorang bleeding banyak . sampai kena baju sekolah .. dia pun tidak tahu kenapa jadi macam tu . hhe Alhamdulillah .. fiifpy tidak juga banyak darahnya keluar . biasa-biasa sahaja cuma suntikannya sakit . kenapa ya . erm.. forget it .! back to our busniess .. uishhmen ! hha
Sedang buat apakah anda sekarang  ? Kalau pelajar sekolah mestilah tengah study kan ? tapi ada juga tu study sambil bermuka buku, twitter and soo on . kan kan ? jan tipu .. ^_*
macam fiffpy lah juga . tengah sibuk menekan aksara-aksara untuk di publish kan . hehe
Macam nie ka pelajar .. hehe 
Actually , apa pun depend apa yang kita biasa lakukan  lah .. jangan ikut orang punya cara . buat cara sendiri . yang penting kita selesa kan . yakah ya ?
erm .. apalah fiffpy cakap sudah nie . merepek sudah . hehe 
sory .. >.<   kenapa nie effect vaksin ka nie ? haha  

OKlah . entry kali nie pasal isu semasa .. oh my god ! again , again and again  fiffpy dengar pasal kes abu sayap datang sabah [Lahad Datu] .. saya orang sandakan tau . jadi takut jugalah ..sudah memang penakut . =.=''  I hope so please stop  making speculations yang bukan -bukan . mak oii ..
fiffpy nie sekolah . takut lah mahu pergi sekolah macam nie . banyak sangat khabar angin yang entah betul ka , palsu ka . tengah-tengah ka . erm .. fiffpy tidak pastilah kawan-kawan . hehe

Fiffpy minta maaf jika ada tersalah cakap ka . terlebih cakap ka atau sewaktu dengannya .. ¸.°*˜˜*°.



•• Sesungguhnya.. apa yang kita miliki semuanya pinjaman..sampai suatu masa ia akan dikembalikan..hatta jasad kita sendiri..semua itu akan dipertanggungjawabkan..di akhirat kelak.. 





‎"Jika anda ingin mencuri hati saya, curilah hati ibu saya.''
"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk satu minit, anda telahpun mencuri hati saya untuk satu jam"

"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk satu jam, anda telahpun mencuri hati saya untuk satu hari"
"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk satu hari, anda telahpun mencuri hati saya untuk satu bulan"

"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk satu bulan, anda telahpun mencuri hati saya untuk satu tahun"
"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk satu tahun, anda telahpun mencuri hati saya untuk seribu tahun"

"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk seribu tahun, anda telahpun mencuri hati saya untuk sepanjang hayat"
"Jika anda telah mencuri hati ibu saya untuk sepanjang hayat, anda telahpun mencuri hati saya hingga ke SYURGA"









KISAH HATI SEORANG PEREMPUAN








Tears in eyes while
Missing someone
And the worst part is
I can't even describe
That feeling in words 
And I act like I don't care
But deep inside it hurts so much 




Kisah Hati Perempuan Pada Seseorang | Kadang dia sering menyembunyikan satu rasa yang sakit pada seseorang sehinggakan menitis airmatanya namun kita tidak melihat.Kerana menanggis dia dalam senyap.Menanggis dia dalam hatinya.. Deritanya sukar kita pahami kerana dia pandai memainkan watak lakonan menyembunyikan kesedihannya di sebalik senyuman yang terukir.

KISAH HATI PEREMPUAN PADA SESEORANG

Dan kadang bila kita mampu melihat air matanya yang mengalir.Sungguh di kala itu amat perit derita yang di tanggungnya.Dan seolah telah hilang satu kekuatan diri kerana selalu menahan dari mengalirnya air mata itu.Dan jika kita terus biarkan dia dalan kesedihan, mungkin dia melakukan perkara di luar kawal.. Bimbinglah dia.. Tenangkan lah hatinya.
Di saat menitisnya air matanya itu, jika kamu berpesan padanya dan berjanji takkan melukai lagi perasaannya.Dia akan menerima kata katamu itu sebagai pemangkin semangatnya yang membara.Dan jika kamu berpesan jangan menanggis lagi dan akan menjaganya.Lantas dia akan mengenggam erat tanganmu.Di dalam hatinya dia berazam tidak akan melepaskan hingga akhir hayatnya.
Dan kadang dia jarang menyatakan kata rindu, janganlah kamu berangkapan tiada langsung perasaan rindu itu pada kamu. Sengaja dia memberi ruang untuk kamu menyatakan terlebih dahulu kerana hatinya amat berbunga bunga jika seorang yang dia cintai memberitahu sedang rindukanya.Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya.. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.Kadang dia tidak dapat melakukan kerja kerana amat merindui kamu.
Apabila dia berkata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata. katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.Kerana kamulah dunianya selamanya.
Kadang dia menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Kata orang keras keras hati perempuan mampu cair dengan janji manis sang pemujanya.
Dan kadang apabila dia berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula.Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.Dia terlalu emosional.Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri kamu.
Itulah sedikit kisah hati perempuan pada seseorang.Seseorang di sini bermaksud lelaki yang disayangi dan dicintainya.Jika anda bukan lelaki tersebut, sejauh mana langkahmu pasti tiada hasilnya.Kerana sekali perempuan itu telah jatuh hati, amat susah untuk si dia melepaskan di dalam jiwanya.Akan mengambil masa yang lama untuk pulih.

Aku , Mereka Dan Camera 3




Hai , apa khabar pembaca ? fiffpy harap sihat -sihat sahaja ya ? Inshaa Allah kan ..^_^
Ya ampun ... banyaknya habuk sua ni blog .. habuklah sangat !  hhe
Oklah mau cerita sedikit .. tadi fiffpy  pergi ke rumah seorang kawan fiffpy . namanya Alia . 
di Sri Taman .. tahu ka di mana? Alaa, buat-buat jak tahu . hhe
 Fiffpy pergi kesana bersama 4 orang sahabat fiffpy  . tpi rasa tidak cukup lah .. seorang teada ..  kawan fiffpy buat kajian selalu c 'sury' . ;( .. kata diaorang yang lain dia ada projek 2.5 juta ..
actually ,fiffpy ndak paham pun apa tu . hhe 
Inshaa Allah akan cuba sedikit demi sedikit memahami setiap dari mereka .. Diaorang semua kawan 
baru fiffpy tapi fiffpy ' happy dengan diorang ' ..
iyaa .. betul .. ceria-ceria .. bestlah .. hehe
DAN ..1 PERKARA PERSAMAAN KAMI  ialah .. SUKA BERGAMBAR !! hha 
asal ada acara .. janggan   tanya lah .. Inshaa Allah adalah tu t'snap gambar .. hehe
"Fiffpy sayang mereka .. dan lebih penting .. Fiffpy hormat mereka ..semoga ukhwah yang terjalin akan terus terjalin selamanya .. semoga kami berjaya sama-sama ..Mohon doannya ya .. Amin.. "  Syukran ya akhi . ya ukhti .. ^_^

Apalagi mahu cerita yaa .. teda terlintas lah di kepala .. tengah makan nie sebenarnya ..
mahu ? mahu? sup ketam .. nyumm-nyumm .. tadi makan makaroni ..hehe
Hari ni kan birthday papa Andy .. yeh! yeh! 
Banyak makanan . sedap..sedap.. makcik masak ..
Thanks my beautiful aunt .. I Love U .. I Love U  'punya masakan' .. sedaaappp !! hehe
Kawan fiffpy minta .. kepada si kawan ..Mahu ka iya ka iya ? 
Boleh bah .. bagilah aku kek .. apa tu .. tiramisu ka iya ..
kan ndak lama bufdayku ! hehe  tapi ngam-ngam pula time test .. alaaaa ...:(
Ndak apa lah .. sua besar pun . mahu juga . haha 
Apalah macam .. 



...kadangkala salah satu cara Yang terbaik untuk mereka lebih menghargai  ketulusan dan keikhlasan kita Hari Ini ,dengan Cara meninggalkan mereka sejenak ..






           

kuatlah wahai hati



Dengan Lafaz Bismillah .. 
Ya Allah , Engkau lindungilah hati ini Ya Allah .. Engkau kuatkanlah hati dan perasaan hambamu ini dalam menempuh lembaran kehidupan di dunia ini Ya Allah ..Engkau tingkatkan kesabaran dalam diri hambamu ini .. 

Kenaapaaa ya ? Astagfirullah .. 
ndak pa .. fiffpy akan mencuba untuk menahan kemarahan . Ujian .. ^_^ ndak palah kan ..
kita bukan boleh puaskan hati semua orang .. selagi kita mampu bersabar kita akan terus bersabar .. Bukan boleh puaskan hati semua orang .. hehe . 
Hamba seseorang  yang  pernah hadir nie macam mencabar kesabaran pulak . tapi ndak palah . kasi bagus sak perasaan sainii  .. .....>>>> yalah sangat ..  hehe 
Allah sangat sayangkan hambaNya .. Oleh itu , ujian demi ujian akan diturunkan supaya kita sentiasa ingat Dia . Tidak terlalu lalai dengan godaan dunia ! Kitakan pejuang dibumi Allah ..kenapa harus takut mahupun berputus asa sekiranya ada ketikanya kita d uji dengan ujian yang menyakitkan hati kan ? Lah tahzan .. 
Inshaa Allah .. kesakitan masa lalu tidak akan menjadi kesakitan buat selamanya ..berpegang dan berpijaklah di Bumi yang nyata ini .. kehidupan kita bagaikan roda .. kadang kita dibawh kadang kita berada dipuncak gembira .. :) 

Tapi , itulah manusia .. bila marah sudah menguasai hati dan fikiran . tentu tidak akan 'sempat' 
untuk menapis cakap tu .. mungkin sahaja akan menyingung perasaan orang lain kan ?

Apapun .. saya minta maaflah ya..  terima kasih .. atas apa yang kau cakap ya  ? 
Inshaa Allah .. apa yang kau katakan akan membuat aku menilai siapa kau dan bagaimana kau sebnarnya kawan !! 
Jarang-jarang marah nie dan berkongsi cerita dengan umum begini . tapi .. ermm .. fiffpy juga manusia biasa ..bila kita sentiasa di push dengan benda yang unimportant ni  . boleh bikin panas juga kan .. apa yang penting , kembali kepada asal .. kita kena nilai diri kita semula kan . belajar untuk jadi matang lah kan .. cuba selidik .. kaji dulu ka .. buat dulu objektif kajian ka.. cari dulu responden .. bahan bukti semua barulah mahu marah-marah orang .. dendam-dendam dengan orang ya .. putuskan silaturahim segala .. Ee , ntahlah .. 
hehe Bagus kau buat PBS macam yang ak tengah sibuk sekarang nie dengan sahabat-sahabatku .. haaahh , let me suggest ! 
''Kajian tentang cara-cara kawal tu perangai diri sendiri "
apa macam ? cantik ?
 tolong matang sikit kan ..

".. Jangan sampai kita menyesali dengan apa yang kita lakukan hari ini pada masa akan datang ..
Jangan sampai kita pula terlambat untuk membetulkan silap kita .. Sentiasalah motivasikan diri ..''









al-Hassan al-Basri berkata: " Bersederhanalah dalam mencintai, dan tidak melampaui dalam membenci. Sungguh ramai orang yang binasa kerana berlebihan dalam mencintai. Dan sungguh ramai orang yang binasa kerana berlebihan dalam membenci. (riwayat al-Baihaqi)

suntikan motivasi menyedarkan ku !!



UPdate blog yang sudah lama berdebu dan berhabuk ni ..
Apatah lagi kini hari-hari sibuk menguruskan banyak perkara yang entah apa-apa lah .heh Ohya ,lupa .. salam ahad ! hari ini fiffpy mahu cerita sedikit pasal kelmarin .. fiffpy pergi sekolah .ada kokum lah kata kan .. wahh , sengaja nie berlambat-lambat pegi sekola . SEsampainya fiffpy ke sekolah . terus cikgu suruh atur budak form 1 -5 berkumpul di tapak apa ya..fiffpy ndak pastilah . futsal kali .. maybe .. hehe  aiyoo , pening jugalah mengatur mereka-mereka ini .. apalah macam ..
kita suruh ini di buat itu .. sudah fiffpy tidak biasa atur2 orang nie .. malu !! haha
 tapi daripada kena marah buat saja lah . kan .kan ..Lepas sua atur2 semua tu kami pun mula lah bersenam kunun.. wahh .. bru pertama kali bersenam untuk tahun ini ! =) 

lepas tu fiffpy dengar ceramah ..
best .. penceramah jemputan tu .. walaupun berspeaking2 tapi boleh lah difaham . daripada yang berspeaking macam kereta api .. mak oiii . abis saya ! hhe 
miss JJ ka namanya .. ya . seperti . jika salah maafkan fiffpy . -__-
best ..best..best..alhamdulillah ada input yang berguna untuk hari kelmarin ..tidak sia-sia lah hariku kelmarin.. walaupun sedikit apa yang disampaikan tapi memberi impak yang bsar buat sesiapa yang 
betul-betul memahami dan mendengar .. fiffpy rasa penting sebenarnya motivasi-motivasi niedari semasa kesemasa .. apatah lagi , pelajar sering hadapi tekanan .. 
oklah tu sak ..

ada 2 orang manusia di dunia ini ..
PERTAMA , orang rugi , kedua orang beruntung .. jadilah orang yang beruntung ..
as'salam

UNTUKMU YANG MASIH DALAM KESENDIRIAN...

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Jangan pernah merasa 'sendiri' kerana sesungguhnya Allah selalu bersamamu.DIA sedang mempersiapkan se2orang yang benar2 tepat untukmu.
DIA hanya sedang mengawasi PERSIAPANmu dalam menunggu itu. Jika dirimu SEMAKIN BAIK, maka PASTILAH akan dikirimkan_NYA juga se2orang yang BAIK untukmu,, begitupun sebaliknya.
Kerana sesungguhnya kaulah yang sedang mengukir PASANGAN mu itu dalam dirimu. Jika semakin BAIK dan INDAH ukiranmu itu dalam dirimu. Maka akan semakin BAIK juga hasil yang akan kau dapatkan kelak.

Ingatlah,,
Mungkin saat inipun ada banyak yang sama sepertimu, dalam KESENDIRIAN dan mengisi kesendirannya dengan terus memperbaiki diri, memantaskan diri sepertimu. Dan bisa jadi salah satu diantaranya adalah 'dia' yang tengah ALLAH persiapkan untukmu.

Jangan pernah berhenti,, meskipun kesendirian itu kadang melelahkanmu. Jangan pernah mencoba mengisinya dengan seorang teman yang BELUM halal untukmu, meskipun kadang kau gelisah dan jenuh tanpa teman berbagi.

Ingatlah,,,
Semakin kuat kau melawan kesendirianmu, semakin baik kau memantaskan dirimu, semakin dekat juga ALLAH menuntun hatimu kepada pasangan tulang rusukmu.

Bersabarlah dalam IKHTIARmu,, keana JANJI_NYA adalah sebuah KEPASTIAN_NYA.