letak salji

kuatlah wahai hatiDengan Lafaz Bismillah .. 
Ya Allah , Engkau lindungilah hati ini Ya Allah .. Engkau kuatkanlah hati dan perasaan hambamu ini dalam menempuh lembaran kehidupan di dunia ini Ya Allah ..Engkau tingkatkan kesabaran dalam diri hambamu ini .. 

Kenaapaaa ya ? Astagfirullah .. 
ndak pa .. fiffpy akan mencuba untuk menahan kemarahan . Ujian .. ^_^ ndak palah kan ..
kita bukan boleh puaskan hati semua orang .. selagi kita mampu bersabar kita akan terus bersabar .. Bukan boleh puaskan hati semua orang .. hehe . 
Hamba seseorang  yang  pernah hadir nie macam mencabar kesabaran pulak . tapi ndak palah . kasi bagus sak perasaan sainii  .. .....>>>> yalah sangat ..  hehe 
Allah sangat sayangkan hambaNya .. Oleh itu , ujian demi ujian akan diturunkan supaya kita sentiasa ingat Dia . Tidak terlalu lalai dengan godaan dunia ! Kitakan pejuang dibumi Allah ..kenapa harus takut mahupun berputus asa sekiranya ada ketikanya kita d uji dengan ujian yang menyakitkan hati kan ? Lah tahzan .. 
Inshaa Allah .. kesakitan masa lalu tidak akan menjadi kesakitan buat selamanya ..berpegang dan berpijaklah di Bumi yang nyata ini .. kehidupan kita bagaikan roda .. kadang kita dibawh kadang kita berada dipuncak gembira .. :) 

Tapi , itulah manusia .. bila marah sudah menguasai hati dan fikiran . tentu tidak akan 'sempat' 
untuk menapis cakap tu .. mungkin sahaja akan menyingung perasaan orang lain kan ?

Apapun .. saya minta maaflah ya..  terima kasih .. atas apa yang kau cakap ya  ? 
Inshaa Allah .. apa yang kau katakan akan membuat aku menilai siapa kau dan bagaimana kau sebnarnya kawan !! 
Jarang-jarang marah nie dan berkongsi cerita dengan umum begini . tapi .. ermm .. fiffpy juga manusia biasa ..bila kita sentiasa di push dengan benda yang unimportant ni  . boleh bikin panas juga kan .. apa yang penting , kembali kepada asal .. kita kena nilai diri kita semula kan . belajar untuk jadi matang lah kan .. cuba selidik .. kaji dulu ka .. buat dulu objektif kajian ka.. cari dulu responden .. bahan bukti semua barulah mahu marah-marah orang .. dendam-dendam dengan orang ya .. putuskan silaturahim segala .. Ee , ntahlah .. 
hehe Bagus kau buat PBS macam yang ak tengah sibuk sekarang nie dengan sahabat-sahabatku .. haaahh , let me suggest ! 
''Kajian tentang cara-cara kawal tu perangai diri sendiri "
apa macam ? cantik ?
 tolong matang sikit kan ..

".. Jangan sampai kita menyesali dengan apa yang kita lakukan hari ini pada masa akan datang ..
Jangan sampai kita pula terlambat untuk membetulkan silap kita .. Sentiasalah motivasikan diri ..''

al-Hassan al-Basri berkata: " Bersederhanalah dalam mencintai, dan tidak melampaui dalam membenci. Sungguh ramai orang yang binasa kerana berlebihan dalam mencintai. Dan sungguh ramai orang yang binasa kerana berlebihan dalam membenci. (riwayat al-Baihaqi)