letak salji

Rainforest Discovery Centre




hello fellas , how are you ? hehe 
senyumlah meskipun ada tidak gembira okey ?  
okeylah untuk entry kali ni fiffpy akan cerita pasal akitviti fiffpy semasa hari ahad yang lalu .. Huh! nampaknya sepanjang minggu lalu fiffpy agak buzy ya ..    
apa tidaknya dari isnin sampai ahad . Fuhh , full time .. padatnya masa untuk menyibukkan diri ke sekolah . dan macam-macam peristiwa berlaku sepanjang minggu tersebut .. Tetapi carta pertama paling tidak akn fiffpy lupakan suprise bufday fiffpy . hehe 
Oklah banyak pulak bunga-bunga cerita nie .. fiffpy hari Ahad yang lalu pergi ke Rainforest Discovery Centre .. Naa, tau ka di mana? tuuunaa sana di sepilok bah .. di Sabah bah ..SAAPAA URANG ITU SABAH , DIA TAULAH .. yang ndak tau alaa , google  aja .. pasti lebih banyak informasinya . hehe 

Fiffpy datang ke sana bukan sendiri-sendiri arrh .. ulung-ulung pulak tu .. hehe pergi ke sana bersama rombongan .. rombongan meminang  .   haha bukanlah .. rombongan St john dari sekolah fiffpy SMKSS  [ a.k.a Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan ,Sabah ] tau ka tu sekolah ? x taw juga ? ala.. nasiblah .. hehe  samardd pulak kan smkss ..uishhhsmen.. hehe
 .. Actually , first time pun pi sana ..tu yang agak over bercerita ..  upsss.. errr .. over ker? hehe Mmm .. bestlah disana untuk yang sukakan tumbuhan flora .. fauna tu binatang erk ? lau binatang tak pastilah lau ada sana .. sebab fiffpy jumpa flora sak fauna emm tara tau oo . hhe orang di sabah panggil 'siuk' haha ..  




Gambar semasa di RDC

Tapi , fiffpy frust ler .. teda lagi tu tergambar sama tunaa anak urang putih tu .. dia punya mata kan biru ..macam guna konteks lens .. ee, baru nampak orang senyum ..ee ,comelnya .. tapi fiffpy takut mamanya ..serius oo .. to mummy baby cute , smile lah bah bila digambar ..takut kami walaupun anda tidak marah ..blogger-emoticon.blogspot.com ohya , fiffpy juga ada bergambar sama itu orang putih yang sudah agak berumur .. beliau-beliau    hehe .
then , pas ambil gambar kami ucapalah makasi dengan dengan mereka sebab sudi bergambar dengan kami .. sekali sampai turn fiffpy orang putih tu cakap .. ''I want hug you ..'' usihmmenn .. takajut saya . haha .. peramah lah orang-orang putih tu. bagus .. moralnya disini meskipun kita berbeza kulit,agama, bangsa mahupun negara namun jika kita ada perasaan hormat-menghormati sesama kita Inshaa Allah kita akan jauh dari persengketaan .. kan kan ? yaa ,bilanggg .. '' .bagusss dengar cakap ..'' hehe








tapi , aktivti yang paling last paling best .. paling ixxteremmm .. haha paling awesome ialah apabila fiffpy dan kawan c lia .. wooww .. time hujan lebat lagi kami penuh semangat dan dedekasi  lagi bahh ..megayuh guna kaki tu bot .. ushhh .. sampai penat lagi . haha makin lama makin penat sua mengayuh .. makin lama makin lama makin bertakung sua air tu dalam bot tu.. kami siuk sak kunun main . haha degil kan yang pakcik jaga tu cakap hujan nie dik ..kasi redah dulu hujan .. naa , ndada saiitu ..makin biarlah kunun . hehe 
hasilnya .. 
hujan lebat +naik bot + berabis mengayuh + banyak air masuk bot = akhirnya kami basah kuyup .. uhuuuii ..lengkap oo ..
haha





[kami juga paling awesome .. syabas lia ..! ] hoho ..




Doa menghilangkan kesedihan

Innii tawakkaltu 'alal hayyil-ladzii laa yamuutu walaa haula walaa quwwata illaa billaahil 'aliyyil 'adzim

"Sesungguhnya aku berserah diri kepadaa Zat Yang Maha Hidup yang tidak mengenal mati. Tidak ada daya dan kekuatan kecuali atas izin Allah Yang Maha Tinggi lagi Maha Agung". (HR. Al-Hakim)


http://www.emocutez.comolkah tu jalha ya .. daaa .nite all . keepu smile ..peace  ..



Jika kamu ingin ALLAH bercakap
dgn mu baca lah AL-QURAN tetapi
jika kamu pula ingin bercakap
dgn ALLAH maka dirikan SOLAT.