letak salji

Jal Gayo Miss Mei




Assalammualaikum and very good ermm..
wait,wait ! okey i'll continue .. and very good nights (9.16 pm) to all of u   who stayed in  Malaysia especially  di sini lah >>>sandakan,sabah . eyaa .tempat fiy tu ..;)  Hai semua , hai pembaca . (ada ker? :( ) .. Jal jinesseoyo ? Meansnya , apa khabar ..hehe Ciannya my online diary nie ..sendiri dia ya .lama tidak berupdate.. sory lh DF sangat-sangat sibuk cik comel kau nie .hee 
BY the way , for intry kali nie fiy wanna to say Jal Gayo Miss Mei ..hehe suka hati fiy jak kan kategorikan bulan mei nie pempuan .apa ble buat nie blog perempuan . Hawa's legacy ! hehe Fiy mau cerita serba sebanyak (ehhh, memandai seja tukar bahasa tukan! Marah pencinta bahasa melayu . I big your pardon ..sooooooooo sory  kepada cik,encik,puan,tuan dan sewaktu dengannya) perghh..! hehe Okeylah balik kepada bulan mei nie . Sejujurnya , bulan mei nie banyak cabaran juga lah untuk fiy sebagai seorang remaja yang sudah di hujung-hujung nie ..hello sweety 19 ok. sudah menganjak ke alam dewasa. Fiy belajar untuk mengatasi cabaran yang datang.. dalam bulan 5 nie fiy belajr untuk kuat menangani stress exam, berjauhan dengan orang TERSAYANG, kekurangan duit (hehe..sapa suruh boros..) dan banyak lagi perasaan lah ..erm , lebih kurang dengan bulan-bulan sebelumnya banyak sebenarya kenangan yang manis dan pahit fiffy lalu dalam bulan nie.Mau pahit ka manis ka tau tawar ? kronologi cerita nie .hehe Bosanlah duduk rumah jer ..sudah cuti sem 2 STPM jer. so, fiy akan bersamamu wahai DF untuk bercerita,cerita dan cerita tanpa henti .kononlha .eii , perasan sungguh makcik comel nie .. laaa ,perasan lagi ..! hehehehe Baca tau cerita kat bawah nie ;

 Tajuk : Awal bulan Mei

Fiy stress .... yeahhhh stress .. kenapa ? Exam lah punya pasal .  tu preparation arghh . aiyaa manyak cikit ooo..4 month i only focus on my PBS ..wahai Head of MPM thank you sooo much .saya suka cabaran untuk buat kerja kursus tu .sekurang-kurangnya fiy punya pengalaman yang awesome .hehe Alahai ,bila sebut Awesome teringat pla kawan-kawan fiffpy 7 orang supergirls yang awesome .hai kamu? hehe Tambah-tambah stress pula apabila dapat tahu my mama kesayangan 'nenek' akan pergi umrah tepat-tepat masa fiy exam 20 Mei .ohya, tarikh tu juga my young sis punya birthday .hehe  Sebenarnya ,fiy bukannya stress  kalau pasal nenek tu malah bersyukur ..nenek dapat rezeki tahun nie pergi umrah sama-sama abah fiffpy. cuma kan pun cuma takut .takut nenek pi sana .sapa kawan fiy d rumah,sapa mau dengar fiy membebel cerita itu dan ini,sapa temankan fiy  tidor ,aduhaii, malunya ..sudah besar pun tidur sama nenek juga .hehe Ala, tidak kesah ..nenek yang jaga fiy dari masih merah sampai sekarang .so, kenapa perlu malu ? my lovely grandma very speacial for me ..in my life,heart,and everything to me ..(walapun fiy tidak pernah kata macam tu depan nenek,tapi fiy sayang mama fiy tau.. faham ? bagus...angguk2 tanda setuju ,geleng2 ermm sory fiy tidak mengerti .hehe Apapun semoga nenek dan abah fiy akan selamat tiba disana ,ibadah umrah yang mereka kerjakan akan menadapat umrah mabruh. ganjaran syurga sahaja akan menanti..Inshaa Allah ..Amin..


Tajuk : Pertengahan bulan (20 mei -24 mei)

Aduishh..exam datang kembali.kali nie untuk second term.First day, kertas p.am yang fiy jawab .sungguh ! sungguh tidak yakinlah..hehe Secara keseluruhannya time exam fiy tak yakin tahap dewa .to all of you : doakan fiffpy ya .terima kasih.hehe Sekali last paper.. hari paling hepi sangat-sangat . macam hilang separuh daripada stress yang berat mahu ditanggung tu .hehe Pada hari itu juga fiy dan kawan-kawan 6 orang kerumah kawan fiy yang si erma (bukan nama sebenar) iya untuk apa agaknya ..aktiviti untuk masak-masaklah.hehe Best tengok diowg masak..fiy seganlah so diam-diam jaklah.hehe lama juga tempohnya tu lebih kurang dari jam 2 lebih sehingga dekat jam 5

.Photo: The Awesomeness :D Jarang2x kami dapat berkumpul begini . Tyou kepada Photographer Nya :)


Ohya ,pada 25 haribulan fiy tak lupa juga .fiy pergi hantar my lappy yang tresayang masuk klinik..Cian dia kan ..sakit . Itu x apa juga yang buat fiy kehilangan semangat masa balik .fiy naik bas untuk balik rumah dekat perumahan fiy tetiba bas yang fiy naik terlanggar dengan kereta Honda seorang miss cina nie .maka mula lah bergaduh mereka blaa.blaa.blaa. Yang penumpang dalam bas terkejut gila.. fiy terlanggar lutut dekat besi penghadang tuk penumpang.Sakitnya!! Apalah encik pemandu ..dia makan jalan banyak sangat ..last2 fiy &penumpang lain trepaksa jalan kaki sebab si pelanggar dan terlanggar masing-masing mahu menang.. Good Job Encik pemandu ! Inshaa Allah laen kali saya akan mengelak naik bas anda .hehe :D
Alamak , terlupa 1 benda nie..fiy juga nak ucapkn T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H  kepada blogger CIK PUAN .hehe Terima kasi hadiahnya. terima kasih ya .hehe

 Tajuk : Hujung Mei

Bosan ! bermula lah cuti selama 2 minggu . sepanjang cuti ini fiy  ada kerja part time yang khas punya taadaa ' jadi penanggur terhormat di rumah' Betul fiy tidak ke mana-mana hanya di rumah bertemankan novel dan bilik.hehe  Fiy lah paling awesome habis lebih sepuluh novel fiy baca .. kalu beginilah buku belajar di baca habis boleh lah ganti Albert Einstein kan? ha ha ha .. perasaan sungguh !  hehe

Aktiviti harian sepanjang cuti bangun,solat, mengemas baca novel..oo tidak lupa juga .makan makan makan. Maka tidak heranlah jika buka sekolah fiy akan jadi comel macam Doremon .hehe
Oklah rasanya sampai sini dulu bebelan Miss fiffpy nie.tangan pun penat fiy nak layan Facebook dulu dan terjah blog kawan-kawan fippy .

-antara novel yang telah tamat dibaca -



sekali lagi, Assalammualaikum dan selamat malam .daaa ^_^


>>>>>>>>Elakkan menghukum tapi cubalah untuk memahami <<<<<<<