letak salji

Diary Early June'


Alhamdulillah selangkah hari lagi beranjak ke bulan baru kan . Alhamdulillah .. jika ada umur yang panjang dan berkesempatan kita akan berpuasa tidak lama lagi kan . hehe Syukur Pada Mu Ya Khaliq kerna kesempatan dan umur yang ada sehari kesehari masih mampu aku sebagai insanmu melaluinya.
                                        
 1 JUN 2013      

My mama kesayangan  balik daripada  daripada Mekkah selepas lebih kurang 11 hari menunaikan ibadah umrah . eh, ada ka ibadah umrah . hehe not sure pulak . sory .waa, sangat-sangat excited nya fiy mau sambut kepulangan nenek ... eee ...mestilah .dari kecil orang tak pernah berpisah tau. Tapi tidak apa ..kata orang, berjauhan boleh membuatkan kita sedar betapa pentingnya seseorang itu dalam hidup kita . iyaa .macam fiy sendiri .fiy sedar pentingnya nenek dalam Hidup fiy .. I  LOVE MY MOM !!




ini nenek fiy namanya : Saayah binti Haji Majid
<seorang ibu,nenek,dan teman berbicara yang sangat penyayang >







Gambar dua-dua nie nenek dan Abah fiy semasa di KLIA.



  2 JUN 2013  

Iya .. sibuk..sibuk..sibuk... kenapa ? kenapa? ahhh .nilah punya pasal .hehe
bila diorang nenek balik dari KL terus kami buat makan malam sama-sama ..tapi,tapi tapi.., bukan di Restoran lah .di rumah sahaja .makan ramai-ramai..lebih baik,lebih nikmat,lebih selera. dan paling penting lebih kenyang.Kalau di kedai... adoiyaa.. tidak kenyang kita.haha Jangan haraplh mau makan banyak-banyak .tentera nenek nie ramai .anak 9,  cucu 33 orang dan cicit 5 orang .haha!
sepertimana fenomena ayat terkini ( INI KALI LAH!!) hehe
Sapa sanggup spend kami ? sanggup ?hehe



ini baru sedikit .yang lain belum lagi .
image TEMA MALAM INI image 
:: Makan malam makanan  berlauk Kampung ::
-biar mati anak,jangan mati adat.kerna asal dari kampung -
haha    image

  3 JUN 2013  

Erm.. rasanya masa ni fiffpy free day .. sebab teda mau buat .hehe fiy baca novel rasanya ..ehh , yakah ?
someone please ingtkan saya jika saya salah .? hehe  image 
Fiy menjadi princess yang pemalas didalam bilik .hihi



  4 JUN 2013 

ALHAMDULILLAH SYUKUR KE HADRAT ILAHI ..DENGAN BERKAT DAN IZINNYA ..Lahir lagi seorang hamba Allah iaitu bakal seorang pemimpin untuk keluarganya .hehe adik baby kecik nie.Nama ? erm.. papanya belum jumpa lagi .masih belek-belek kamus katanya .haha~ Whateverlah.. yang penting fiy tumpang gembira fiy dapat adik sepupu  lelaki  yang baru .hehe Yey ! yeh! yippi .. 
to uncle : indak apa uncle .hari ketujuh lah kasi nama dia ..kan sunat , pastu buat kenduri .kita makan-makan ckit .wah wah.. cadangan fiy .memandai-mandai .hehe


Photo

comel  kan ..comel kan.hehe
Nama : **********(masih menjadi tanda tanya)
Tarikh lahir : 4 Jun 2013 jam 5.05 pagi
lepas sembayang subuh tu ..hehe

  5 JUN 2013 


 Wow ..ini kali lah ..Dengan penuh semangat fiffpy pun mencat bilik..
bertemakan warna hijau ..penatnya .tapi puas hati tau .inilah hasilnya .Tetapi ini masih dalam proses pengecatan bukan pengemasan.jadi bilik agak bertabur.haha





 

Sebab mencat juga fiy x dapat jalan bersama kawan-kawan fiffpy..sory kawan-kawan 


  6 JUN 2013 

Hah ..ary ni fiy d surh pergi beli barang dapur oleh nenek .adeh . dekat sebulan sudah nie  tidak drive  kereta .agak takut-takut juga fiy tau .haha tapi memandangkan tiada lagi mau di suruh fiy pun pergilah .. dan mahu tahu hargai barang semua RM 161.05 ..HAHA ! eh, bukan suka-suka ambil tau .fiy ikut dalam list ..bakinya fiy lah yang bayar .bertuah punya kedai .mahal kau .. Please Dato sri Najib wujudkan kunun kedai 1 malaysia di sandakan nie . Jadi murah juga cikit barangnya. yakah murah ? hehe

Fiy juga ambil my lappy kesayangan .Cian dia seminggu masuk KLINIK MULTIMEDIA..
dan sekali pulang rumah ..aduh.. buka laptop rupanya kena format .apalah macam ,,?? image






Oklah setakat nielah fiy mau kongsi ..hari sudah malam sangat-sangat.(11.51 pm)
Assalam. sweet dream baca doa sebelum tidur tau .baca fatihah dan 3 Qul ya ..
daaa ~



>>>>>>>>>>>>>>>Jadikan hari ini lebih bermakna ditinggalkan dari hari kelmarin<<<<<