letak salji

aku nak ke sana

Assalammualaikum dan salam sejahtera. 
Helloo babies ? how are u ? eeeueww, dirty same like MR.Pou! =.= 
Come to fiffpy . nak kena cuci-cuci , nak sapu-sapu nie .fuh .. i’m really tired ! hehe
SORRY blog ! fiy bukanlah 24hours boleh update u . and SORRY juga kepada sesiapa yang selalu ternanti-nati my story. huhu :/
 adoo ker ?  perasaan sungguh ! hahaha 
BULAN BERAPA DOH nii ?  dalam kiraan den dah bulan september nii . nak masuk OCTOBER dah nii  dan nak bergerak ke NOVEMBER !! OH MY GOD , fiy akan berhadapan dengan final exam for STPM . dalam fikiran nie selalu terbayang dang tergiyang-giyang suara lecture fiy say :
PASTIKAN TAHUN DEPAN CIKGU NDA NAMPAK LAGI KAMU BERADA DISEKOLAH NI..
(sambil tersenyum dan ketawa) 
Maksudnya disini cikgu tu nak kami 1 kelas sama-sama berjaya masuk universiti . masa kelas cikgu nie selalu cakap "..kamu datang sekolah untuk apa..?'' 
KATANYA lagi : ''..ndak apa-apa kalau kamu 1 kelasatau 1 Tingkatan 6 nielah masuk u ..ala UMS pun jadilah .. sewa kamu ramai-ramai bas tungma tu ..adehhh  .disitulah cikgu gembira berabis .BANGGA cikgu jadi cikgu kamu ." 
Bestlah cikgu nie . kami pelajar PRAUNIVERSITI ATAS 3 2012/13 SMSS beruntunglah dapat cikgu yang selalu push kami tentang masa depan, tentang U dan tentang erti kepuasan dalam sebuah kehidupan . Cikgu ni dalam kelas suka cerita ,cerita dan cerita .semuanya pengalaman hidup. Tapi ,best dalam ceritanya bukan cerita kosong .Penuh dengan pengajan, nasihat dan pengalaman .Betulah orang bilang .NILAI SEBUAH PENGALAMAN ITU LEBIH BESAR DARIPADA HARTA YANG BTERTIMBUNAN.


Secara peribadinya ,fiy nak sangat-sangat masuk universiti.fiy nak belajar ,nak timbah ilmu, nak dapat keja yang bagus . kan sekarang nie bila pelajaran kita tinggi tulah akan menjamin kehidupan kita yang lebih baik. kualiti tu penting .. ^_^
Fiy minat sangat kos pembangunan sumber manusia @ perancang bandar dan wilayah.
Masa kecik-kecik dulu lah kan , fiy punya minat sangat-sangat terarah kepada pendidikan .tapi fiy sedar makin lama bidang pendidikan nie lebih mengutamakan pelajar yang keputusanya meleTOP ! BOM KEBABOM ..macam sabun pencuci boom ! hehe Dipendekkan cerita, lama-kelamaan fiy dah tawar hati bidang tu ..Fiy cuba cari sesuatu yang pelik tapi fiy minat ..masa sekarang nii kita tak boleh memilih sangat nanti Habuk pun tadaa . hehe SO, wish me luck lah k ..yang penting sekarang fiy nak fokus on my stuDY  and final exam ..dah tak mau lah ada repeat paper tu . penat..~ Doakan fiy ya .. :)  






Aku Nak ke sana : UNIVERSITI  (kata cikgu : zaman yang paling best dan kita bebas adalah zaman di universiti tapi apalbila kita ikut saluran yang betul) 
@ Bachelor of Town and Regional Planning (Hons)

No comments :

Post a Comment

:)