letak salji

kerja oh kerja. .

~ LALALALA ...Kerja oh kerja ..`

Hello my pretty,sweaty & beauty blog .how are you darling ? sorry baby fiy tak singgah dekat dia ya . hoho . LLL
oo ya, Asssalammualaikum and salam sejahtera to  all of you yang sudi singgah lantas membaca blog fiy yang kekadang merepek ni .haha ADOo ker ? followers pun 15 jer .haha  tak kisah , tujuan fiy bina kubu  dan kawasan snow fffpy ni pun bukan untuk popular dan banyak pengikut . Cuma untuk suka-suka dan menyampaikan sedikit pengetahuan serta kisah hidup fiy serta sekeliling . uiisstt~ merapu tingkat 50 dah ni . hihihi
KAWAN-KAWAN !  kita kan nak bagitau . kita sudah habis exam tau . Bangga ni >...<  ( Kembang-kempis dah hidung ni) BANGGA DAPAT HABISKAN FORM SIX . yeah .. selalu fiy tertanya-tanya . why ya, kalau orang tanya  masih sekolah ? ka then I say YES ! pastu diaorang akan tanya tingkatan berapa . i say form SIX !! they will say (malay = wow   , Cina = aiyaa  Indian = tututtutt –because i never say about school with them .hehe) My special friend answers my educated question : sebab STPM tu susah .orang bumiputera jarang form six. Ooo now saya faham bab itu . hehe
Sekarang form six sudah selesai. Mudah-mudahan fiy memperolehi keputusan yang membanggakan (bukan untuk riak tau.. tidak sama sekali. :3) Fiy harap sangat keputusan tu membolehkan fiy masuk ke University dan ambil course yang fiy suka .jeng ,jeng , jeng  = PERANCANG BANDAR DAN WILAYAH @ PEGURUSAN SUMBER MANUSIA .
After exam fiy terus cari kerja .Alhamdulillah fiy berjaya dapat kerja di restoran terkenal seluruh dunia . KFC !! yeaah. . meskipun fiy posted to LOBBY .as long as fiy masi boleh dpatakan keja . taklah fiy menjadi penganggur yang terhormat kat rumah .haha ^-^ Harap-harap fiy buat kerja sungguh sunguh dan fiy akan selalu ingat pesan nenek .SET kat minda dan hati insan kerdil  ini .

 “Biarlah sedikit rezeki (gaji) kamu . yang penting hasil titik peluh sendiri dan biarlah halal . Jangan sesekali ambil hak orang atau curi tulang ..Keberkatan itu yang penting ..” I love u mama .. i’m proud of you ...thanks pesanan mama . fiy akan ingat sentiasa.  Inshaa Allah. J

1 comment :

  1. good luck and syabas sist ! awak boleh , ini kan pertama kali,? at least kau berjaya mencuba :) sayang kau !

    ReplyDelete

:)